Binnenkort online!

Hoe verbind je jongeren met kunst en cultuur?

Onderzoek

Hoe maak je jongeren enthousiast voor jouw culturele aanbod? Hoe kun je jongeren aan je verbinden? Relevante vragen voor kunst- en culturele instellingen. Het antwoord is alleen niet zo simpel. Want dé jongere bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen motivaties en interesses om wel of niet iets met kunst en cultuur te doen. Hoe zorg je er dan toch voor dat je meer jonge bezoekers aantrekt? M-Lab zoekt het uit!

M-Lab onderzoekt

We geloven dat kunst en cultuur een belangrijk onderdeel is van onze samenleving. Het plaatst ervaringen, gevoelens en ideeën in een ander perspectief. En heeft de kracht mensen te verbinden. Daarom vinden we het belangrijk dat jongeren vroeg met kunst en cultuur bezig zijn. Helaas is er nog vaak een 'mismatch' tussen wat jongeren interessant vinden en wat er wordt aangeboden. M-Lab onderzoekt hoe die kloof kan worden gedicht en adviseert regionale partners in de kunst- en cultuursector om dichter bij de belevingswereld van jonge bezoekers te komen.

Wat we doen
Aan de hand van bestaande literatuur over jongeren en kunst- en cultuurbeleving gaan we samen met culturele instellingen en Limburgse jongeren op zoek naar succesverhalen, motivaties en haakjes voor meer verbinding. Daarvoor gaan we in gesprek met onze doelgroep, bezoeken we exposities en voorstellingen en laten we ons adviseren door experts, namelijk de jongeren!

Inzichten delen
De belangrijkste uitkomsten van ons hele onderzoek publiceren we in een toegankelijke rapportage. Tussentijds geven we op onze website updates, schrijven we over het onderzoek en delen we inspirerende verhalen en video’s van jongeren en kunst- en cultuurliefhebbers die we hebben gesproken.

Wil je meer weten? Of meepraten?

Als je het leuk vindt om meer te horen over ons onderzoek of wil je misschien zelf meepraten over kunst en cultuur? Neem dat contact op met M-Lab onderzoeker Derk Zijlker.

derk@mockus.nl
06 34 14 02 42