Binnenkort online!

Hoe verbind je jongeren met kunst en cultuur?

Onderzoek

Hoe maak je jongeren enthousiast voor kunst en cultuur? En hoe betrek je ze bij jouw aanbod? Een belangrijke vraag voor veel kunst- en culturele instellingen. Het antwoord is alleen niet zo simpel. Want dé beste aanpak, de gouden formule, lijkt er niet te zijn. De jongere bestaat niet. Ieder heeft zijn eigen motivaties om wel of niet iets met kunst en cultuur te doen. Hoe zorg je dan toch dat je meer jongeren aan je verbindt?

M-Lab onderzoekt
Vanuit M-Lab doen we onderzoek naar Limburgse jongeren en kunst- en cultuurbeleving. Waarom? Omdat we zelf groot liefhebber zijn van kunst en cultuur en weten hoe belangrijk kunst en cultuur is voor onze samenleving. Dat werd in het afgelopen Corona jaar nog maar eens bevestigd toen alle culturele evenementen stopten. We hopen dat ons onderzoek zorgt voor meer inzichten en verbinding tussen jongeren en kunst- en culturele instellingen.

Wat we doen
Aan de hand van bestaande literatuur over jongeren en cultuurbeleving gaan we samen met culturele instellingen en Limburgse jongeren op zoek naar succesverhalen, motivaties en strategische haakjes voor meer verbinding. Daarvoor gaan we in gesprek, bezoeken we musea of theaters en laten we ons adviseren door de experts.

Inzichten delen
De belangrijkste uitkomsten van ons onderzoek publiceren we op ons platform. Tussentijds zullen we op ons platform updates geven over het onderzoek en delen we inspirerende verhalen van jongeren die we interviewden over kunst en cultuurbeleving.

Wil je meer weten? Of meedoen?
Als je het leuk vindt om meer te horen over ons onderzoek of wil je misschien zelf onderdeel zijn? Neem dat contact op met M-Lab onderzoeker Derk Zijlker.

derk@mockus.nl
06 34 14 02 42