Over M-Lab

M-Lab is sinds 2021 een creatief platform voor Limburgse kunstenaars en liefhebbers van kunst en cultuur. We verbinden opkomend talent en presenteren werk aan een breed publiek. Bij M-Lab organiseren we groepsexposities, kunstprojecten en doen we zelf onderzoek naar jongeren en cultuurbeleving.

Creatief platform
Als liefhebbers van kunst en cultuur bieden we een creatief platform voor opkomende Limburgse kunstenaars. We verbinden regionaal (jong) talent, presenteren kunst en helpen jonge makers om een breed publiek te bereiken. We stellen daarvoor ons culturele netwerk beschikbaar en gaan nieuwe samenwerkingen aan. Zo werken we aan meer regionale verbinding tussen kunstliefhebbers.

Ruimte voor experiment
We houden van kunst die je anders laat kijken naar de wereld. Kunst die uitdaagt, schuurt of juist verrast. In onze M-Lab galerie en eigen maak-atelier is er altijd ruimte voor experiment en presenteren we werken op het snijvlak van kunst, (social)design, techniek en communicatie. Ook zoeken wij zelf de creatieve grenzen van ons communicatie vak op en laten disciplines in elkaar overvloeien. Zo dagen we onszelf uit om werk te maken dat geïnspireerd is op kunst en cultuur.

M-Lab onderzoekt
We geloven dat kunst en cultuur een belangrijk onderdeel is van onze samenleving. Het plaatst ervaringen, gevoelens en idee├źn in een ander perspectief. En heeft de kracht mensen te verbinden. Daarom vinden we het belangrijk dat jongeren vroeg met kunst en cultuur bezig zijn. Helaas is er nog vaak een 'mismatch' tussen wat jongeren interessant vinden en wat er wordt aangeboden. M-Lab onderzoekt hoe die kloof kan worden gedicht en adviseert regionale partners in de kunst- en cultuursector om dichter bij de belevingswereld van jonge bezoekers te komen.